luni, 26 octombrie 2009

" Opriti lumea, vreau sa o iau pe jos!"


Ok, in volumul II de anul asta al National Geographic Traveler era prezentata o idee care pe mine ma incanta si cu care cochetez de ceva vreme: atunci cand calatorim sa inceracam sa nu mai calatorim la modul "chestiile pe care trebuie neaparat sa le vezi intr-o viata", "trasee-trofeu" , "fantanile cu dorinte din centrul oraselor" intr-un ritm cat mai rapid pentru ca maine trebuie sa ajungem in alt oras si trebuie sa vedem toate statuile si cladirile istorice - repede, repede, va rog, ati luat vedera? ok, atunci... sa mergem mai departe".
Imi place sa lucrez incet, sa merg incet, sa calatoresc incet, sa apuc sa vad totul si sa raman cu ceva amintiri, sa nu ma grabeasca nimeni, totul este mai frumos daca ai si timpul necesar sa te bucuri de cele din jur, stiti si voi cum e "graba strica treaba". Un mare domn chiar a "dedicat" o carte, sa spunem asa, pe care cu siguranta ar trebui sa o cititi si anume Carl Honore - Apologia lentorii: Sfidand cultul vitezei ( si daca va intereseaza aveti aici un link unde puteti citi mai multe despre ea si de unde o puteti si cumpara :D http://www.publica.ro/carte.php?carte=23 ).
Deci cum ar fi sa ne luam frumos bagajelu si sa incercam sa nu mai mergem la Roma, Paris, Atena ci sa incercam sa ne luam o saptamana de stat in mediul rural al "marilor" tari turistice, cum ar fi niste sate de munte chiar foarte dragute din Grecia: Potos, Kastro, Potamia si multe altele... puteti chiar trage un ochi aici http://www.sejurgrecia.ro/thassos/sate-de-munte/sate-de-munte-in-thassos.htm. Sau dak nu avem bani cum se intampla de obicei :)) ne luam bicicleta si mergem frumos in tara noastra mare si frumoasa si o vizitam satuc cu satuc... cu siguranta vom da peste lucruri care nu or sa ne placa dar intamplarile si lumea buna "de la sate" va sterge cu siguranta gustul amar lasat de anumite "personalitati" care ne-ar putea strica buna dispozitie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu